Wat ‘ik wil innerlijke rust ervaren’ echt wil zeggen

Het is het meest gegeven antwoord op de vraag: ‘Waarom wil je met yoga beginnen?’
Maar wat betekent dat, innerlijke rust ervaren en hoe komt het dat we dat niet hebben?
Laten we dit eens ontleden en kijken wat de reden erachter is.

5 redenen waarom je geen innerlijke rust vindt:

1. Ik pieker over de toekomst (ik heb geen vertrouwen in mijn levenspad of in mezelf om obstakels op de weg aan te kunnen)
2. Ik lig wakker van wat andere mensen van me zeggen/denken (ik baseer mijn gevoel van eigenwaarde op de mening van anderen)
3. Mijn agenda is vol en ik heb geen tijd voor mezelf (ik durf geen nee te zeggen tegen anderen uit angst voor afwijzing)
4. Ik blijf denken aan het verleden (ik wil dat de dingen anders zijn, dan ze zijn of kan mezelf niet vergeven)
5. Ik vind de tijd niet om aan mezelf te werken (ik geef andere dingen prioriteit en neem geen verantwoordelijkheid voor men eigen leven.)

Vergoot je gevoel van eigenwaarde voor meer innerlijke rust

Zoals je ziet is innerlijke rust vinden slechts een wens die aan de oppervlakte ligt. Daaronder liggen andere wensen. Ze hebben 1 ding gemeen. Als we ons gevoel van eigenwaarde verhogen, zullen we acties ondernemen die in lijn liggen met wat we echt willen en zullen we automatische meer innerlijke rust ervaren.
Door yoga, maak je weer connectie met je binnenste, krijg je zelfinzicht en zal je vertrouwen krijgen in jezelf. Je zal minder validatie buitenaf zoeken en beseffen dat goed voor jezelf zorgen een vorm van zelfrespect is.

Dan ligt die innerlijke rust zó binnen handbereik